Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.      Sluiten

Zo werkt het... in 5 stappen!

Gemaakt op: 2-11-2005 om 14:19
Print Pagina

Zo werkt het... in 5 stappen!
Een eigen huis bouwen leek niet bereikbaar voor veel mensen. Tecum  zorgt ervoor dat mensen wel betaalbaar kunnen wonen in het huis van hun dromen. Tecum brengt mensen bij elkaar, en adviseert en begeleidt ze vervolgens bij de realisatie van betaalbare woningen .

Hoe?  Samengevat gebeurt dat in 5 stappen.

Stap 1: Aanmelden
Neem het initiatief en maak uw interesse kenbaar aan Tecum. Meld u aan en zeg in welke plaats u wilt wonen. Door uw aanmelding wordt u deelnemer van een initiatiefgroep. Tecum brengt u met de andere deelnemers in contact.

Stap 2: Onderzoeken
Als er voldoende deelnemers zijn, zal Tecum contact zoeken met de betreffende gemeente en zullen zij gezamenlijk de mogelijkheden onderzoeken. Vaak zijn er eerder al gesprekken met de gemeente geweest. Zijn er binnen de gemeente mogelijkheden en sluiten de woonwensen van de deelnemers in de groep op elkaar aan, dan wordt gezocht naar een passende bouwlocatie. Individueel wordt gekeken naar uw financiële mogelijkheden.

Tot zover verplicht het u tot niets.

Stap 3: Opstarten
Nadat er een passende bouwlocatie gevonden is, wordt er een stichting of vereniging opgericht met de deelnemers. Ook u wordt hiervan lid/deelnemer. Deze stichting/vereniging onderzoekt, met ondersteuning van Tecum, de verdere mogelijkheden, zoals wat er gebouwd mag  worden.

Stap 4: Plannen maken. 
Samen bepaalt u het programma van eisen en de architectkeuze. Ook in samenwerking met de andere deelnemers bepaalt u het woningtype, de woonvorm en de grootte. De stichting / vereniging neemt, met ondersteuning van Tecum, de woning-ontwikkeling ter hand. Op deze manier heeft u maximale betrokkenheid bij alle belangrijke zaken.

Stap 5: Bouwen
Samen met Tecum wordt de bouwer geselecteerd. Heeft u een passende financiering gevonden, dan tekent u het koopcontract voor de grond en de aanneemovereenkomst. De bouw kan nu beginnen. Individueel wordt de definitieve indeling en afwerking gekozen. Geen meerwerk, maar maatwerk.

U bent razend benieuwd naar de vorderingen. Tecum houdt u goed op de hoogte van de voortgang. Het wordt nu echt uw EIGEN huis. De woning is geworden wat u zich ervan had voorgesteld. Tecum zet de puntjes op de i bij de oplevering en u kunt verhuizen. 
 
 

Aan het laden...

Zó werkt het!

  • Schrijft u in.
  • Zeg waar u wilt wonen
  • Wordt daarmee deelnemer van een initiatiefgroep
  • Kies samen een architect
  • Maak uw eigen indeling
  • U bepaalt, daarmee ook de prijs.

en TECUM begeleidt dit hele proces

readmore

Aanmelden

Wilt u deelnemen aan deze website?

Klik dan hier voor meer informatie en het aanmeldingsformulier.