Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.      Sluiten

Overgangsregeling kost 45 miljoen

Gemaakt op: 21-6-2012 om 10:12
Bron / Auteur: Telegraaf
Gemaakt op: 21-6-2012 om 10:12
Print Pagina

Overgangsregeling kost 45 miljoen

Coalitie op zoek naar uitweg voor nieuwbouwkoper

De Kunduz-coalitie breekt zich het hoofd over een oplossing voor kopers van een nieuwbouwwoning die door het Lenteakkoord de pineut zijn. Mensen die voor 27 arpril verplichtingen aangingen om zo’n huis te kopen, dreigen bij een levering na 1 oktober ineens extra belasting te moeten betalen.
Vanaf die datum gaat de btw immers met twee procent omhoog. Onder aanstaande huiseigenaren die pas in oktober in bezit komen van hun nieuwe woning is dan ook onrust ontstaan. Zij konden voordat het Lenteakkoord werd afgesproken onmogelijk weten dat ze in oktober duurder uit zouden zijn.
Staatssecretaris Weekers (Financiën) heeft de Tweede Kamer laten weten dat een overgangsregeling 45 miljoen euro kost. VVD, CDA, D66, GroenLinks en CU bekeken gisteravond nog of dit bedrag op een andere manier kan worden binnengehaald. “Het is samen uit samen thuis” zegt VVD-kamerlid Neppérus. Ook haar D66-collega Koolmees zint op een oplossing. “Maar ik wil geen verwachtingen wekken die we mogelijk niet kunnen waarmaken” aldus de sociaalliberaal.
Vandaag moet duidelijk worden of de Kunduz-coalitie met een oplossing kan komen, als het debat over de belastingmaatregelen uit het Lenteakkoord wordt afgerond.
Aan het laden...

Zó werkt het!

  • Schrijft u in.
  • Zeg waar u wilt wonen
  • Wordt daarmee deelnemer van een initiatiefgroep
  • Kies samen een architect
  • Maak uw eigen indeling
  • U bepaalt, daarmee ook de prijs.

en TECUM begeleidt dit hele proces

readmore

Aanmelden

Wilt u deelnemen aan deze website?

Klik dan hier voor meer informatie en het aanmeldingsformulier.