Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.      Sluiten

Betaalbare woningen

Gemaakt op: 22-2-2012 om 19:38
Print Pagina

Betaalbare woningen

Door te kiezen voor CPO wordt u, de toekomstige koper, vanaf het eerste moment betrokken bij de plannen en dus ook bij de kosten voor uw nieuwe woning. Hierdoor wordt een nieuwe woning voor velen financieel weer haalbaar.

Waarom is CPO goedkoper?
Een CPO initiatiefgroep werkt sneller. Het risico dat de woningen niet verkocht worden is ook kleiner. Tecum koopt geen grond, maar adviseert elke groep de grond rechtstreeks van de gemeente of corporatie te kopen. Dus geen rentekosten en risico op de grond. Soms zijn gemeenten zelfs bereid een korting te geven op grond.
Door als groep samen te werken met de architect, wordt het huis als het ware op maat gemaakt en worden kostbare aanpassingen voorkomen. En geen duur meerwerk.
Tecum adviseert de bouw op een afwijkende manier op te dragen aan de bouwer en stuurt aan op zogenaamde “Lean construction”, kostenbesparing in bouwmethode en vooral het proces. In het hele proces komt geen projectontwikkelaar voor. Indien de deelnemers, dan inmiddels kopers, daarvoor kiezen, zijn er ook mogelijkheden voor zelfwerkzaamheid. Samen met familie en vrienden de woning afwerken. En voor de handige doe-het-zelver misschien wel meer.
De deelnemers, dan inmiddels kopers, kunnen zelf kiezen voor een eenvoudiger of luxer afwerkingsniveau.
 

Dit levert u geld op
Door het Rijk, provincie en gemeente worden diverse subsidies beschikbaar gesteld. Soms bedoelt voor starters, soms voor CPO initiatieven in het algemeen en soms om de leefbaarheid op het platte land te verbeteren.
 

Dit bespaart u geld
Onderhouds,- en energiekosten maken een groot deel uit van het woonbudget. Deelnemers kunnen kiezen voor duurzame en energiezuinige bouw en besparen zo op toekomstige woonlasten.

Vooraf is niet precies aan te geven hoeveel besparingen gerealiseerd kunnen worden. Onze doelstelling is een besparing van 15% à 20% te realiseren. Dat hang af van veel zaken, maar vooral van de keuzes die men als deelnemer zelf maakt. Tecum bereidt de keuzes voor. De deelnemer bepaalt en daarmee ook de prijs en zijn toekomstige woonlasten.
 

Aan het laden...

Zó werkt het!

  • Schrijft u in.
  • Zeg waar u wilt wonen
  • Wordt daarmee deelnemer van een initiatiefgroep
  • Kies samen een architect
  • Maak uw eigen indeling
  • U bepaalt, daarmee ook de prijs.

en TECUM begeleidt dit hele proces

readmore

Aanmelden

Wilt u deelnemen aan deze website?

Klik dan hier voor meer informatie en het aanmeldingsformulier.