Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.      Sluiten

Kosten, risico's en subsidies

Gemaakt op: 22-2-2012 om 19:41
Print Pagina

Kosten, risico's en subsidies

Kosten
Aanmelden bij Tecum kost u niets en is vrijblijvend. U en wij staan aan het begin van een proces. Vanuit volledige vrijblijvendheid ontstaan in de loop van het proces verplichtingen. Op enig moment vraagt de stichting een committent van haar deelnemers. Samen bepaalt u het bedrag van deze borgstelling. U geeft daarmee aan serieus te zijn en door te willen gaan met het initiatief. Wanneer u betrokken blijft en een woning koopt, betaalt u pas kosten. Nadat u besloten heeft tot aankoop, de koopovereenkomst heeft getekend en kan betalen uit bijvoorbeeld beschikbare gelden van de nieuwe hypotheek. Wij streven ernaar de kosten 15 tot 20% lager te houden dan bij aankoop van een woning via traditionele bouw.

Risico’s
Wanneer een groep mensen start met een CPO project zullen er altijd deelnemers zijn die afvallen. Daarnaast kent elk bouwproject risico’s, die te maken hebben met de realisatie. Deelnemers zullen die risico’s van afvallers en realisatie niet kunnen en willen dragen. Anderzijds zullen gemeenten veelal eisen dat elk initiatief of project een zogenaamde “achtervanger” heeft; een partij die de risico’s bij de deelnemers (kopers) weghaalt. Tecum zorgt voor een achtervanger, en dekt financiële of ontwikkelingsrisico's af, om de realisatie van het project te waarborgen.
Bepaalde risico's zijn wettelijk afgedekt (bouwfouten, garanties). Andere risico's worden verzekerd via een garantie-instituut (bijv. Stiwoga) of verzekeringsmaatschappij, zoals de risico's tijdens de bouw. Persoonlijke risico's zoals baanverlies kunt u veelal afdekken bij de partij waar u een hypotheek afsluit. Elk CPO initiatief dat Tecum begeleidt zal de risico's zoveel mogelijk buiten de deur houden. Het financiële risico is niet groter dan wanneer u een woning koopt van een projectontwikkelaar.

Subsidies
Om de bouw van betaalbare woningen, o.a. via CPO, te stimuleren verstrekken Rijk, provincies en gemeenten vaak subsidies. Deze kunnen door de stichting of vereniging worden aangevraagd en indien verkregen, worden aangewend om opstartkosten te voldoen. Tecum is op de hoogte van de subsidieregelingen en kan de aanvraag daarvan verzorgen.
Van u worden vooral investeringen gevraagd op het gebied van inzet, creativiteit, samenwerking en vasthoudendheid. Investeringen die leiden tot uw EIGEN huis.
 
Aan het laden...

Zó werkt het!

  • Schrijft u in.
  • Zeg waar u wilt wonen
  • Wordt daarmee deelnemer van een initiatiefgroep
  • Kies samen een architect
  • Maak uw eigen indeling
  • U bepaalt, daarmee ook de prijs.

en TECUM begeleidt dit hele proces

readmore

Aanmelden

Wilt u deelnemen aan deze website?

Klik dan hier voor meer informatie en het aanmeldingsformulier.