Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.      Sluiten

Uw vrijheid en invloed bij CPO

Gemaakt op: 22-2-2012 om 19:37
Print Pagina

Uw vrijheid en invloed bij CPO

Als u zelf wilt bepalen hoe u wilt wonen, moeten u ook invloed hebben op de vormgeving en indeling van de woning. De gemeente gaat vooral over de woonomgeving en de buurt, maar de mensen die er komen wonen moeten wel inbreng hebben.
Gemeente
De deelnemers bepalen wat er gebouwd gaat worden. Zij hebben het voor het zeggen. Zij zijn daarbij wel afhankelijk van de ruimte die gemeenten hen daarbij laat. Met ruimte bedoelen wij hier de ruimte die gemeenten geven en wel op drie gebieden: 
 
1. Een bouwlocatie. De plaats, de grootte en de ligging van een bouwlocatie zijn medebepalend voor wat er gebouwd kan worden.
2. Heeft de gemeente de plannen voor een locatie al helemaal klaar en in detail beschreven, of zeggen zij: Hier mag gebouwd worden binnen die lijnen, zo hoog en zo breed en komt u maar met een voorstel hoe jullie dat willen.
3. Bij de beoordeling van nieuwbouwplannen toetsten gemeenten de plannen aan allerlei regels en voorschriften. Gemeenten kunnen ruimte geven in regelgeving, bijv. door regels niet of ruimhartig toe te passen. Of vrijstellingen toe te staan. De opstelling van een gemeente bepaalt wat er mogelijk is.
 
U bepaalt!
Indien de mogelijkheden binnen een gemeente bekend zijn, gaat een initiatiefgroep aan de slag met een door hen gekozen architect. Samen met de architect bepaalt de groep deelnemers hoe het plan en de woningen er uit gaan zien. U bepaalt dus wat er komt. Samen met hun architect kunnen zij tot verrassende oplossingen komen. Wat een projectontwikkelaar niet durfde of kon bedenken, omdat die altijd kiest voor de zekerheid van verkoopbaarheid, kan nu wel mogelijk zijn. Er kunnen hele nieuwe en verrassende woningen ontstaan, als de groep dat wil.
Naast invloed op de vormgeving van het huis, krijgt u maximale vrijheid bij de indeling van de woning. U bedenkt het zelf, of samen met de architect. Wij noemen dat volledige indelingsvrijheid. Daarnaast kiest u de installaties en het afwerkingniveau.
 
Voorselectie
Tecum kan de voorselectie van architecten voor u maken. De architect vertaalt uw gezamenlijke plannen en tekeningen. Tecum maakt ook de voorselectie van aannemers en bouwers voor u. Aan de hand van dit advies kiest u de partij die uw woning voor een betaalbare prijs en goede kwaliteit gaat bouwen. Dit maakt uw woning goedkoper!
Aan het laden...

Zó werkt het!

  • Schrijft u in.
  • Zeg waar u wilt wonen
  • Wordt daarmee deelnemer van een initiatiefgroep
  • Kies samen een architect
  • Maak uw eigen indeling
  • U bepaalt, daarmee ook de prijs.

en TECUM begeleidt dit hele proces

readmore

Aanmelden

Wilt u deelnemen aan deze website?

Klik dan hier voor meer informatie en het aanmeldingsformulier.